Ivanka Capova

 

Olen vaasalainen toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja työstäni vanhempainvapaalla oleva pienen lapsen äiti. Teen työtä vaasalaisten eteen, jotta tämä kaupunki olisi entistä parempi kaupunki asua.

 

Olen syntynyt Makedoniassa ja muuttanut lapsuudenperheeni kanssa turvapaikanhakijana Suomeen vuonna 1992. Minulla on lähes kymmenen vuoden työkokemus ammatillisesta koulutuksesta, muun muassa opetustyöstä ja aikuiskoulutuksen kehittämisestä. Vapaa-ajallani harrastan joogaa ja musiikkia. Olen myös mukana vapaaehtoisena Vaasan seudun Auroras -verkoston toiminnassa. Siellä erityisesti työuramentoroinnissa, ohjausryhmän jäsenenä ja mentorina.

 

Vaasan kaupungin asukkailla tulee olla laajat mahdollisuudet vaikuttaa Vaasassa päätettäviin asioihin osallistavan demokratian kautta. Päätöksenteon on aina oltava läpinäkyvää ja avointa kaikille. Kaupunginvaltuuston pitäisi edustaa Vaasaa pienoiskoossa, jotta kaikkien väestöryhmien edut toteutuisivat mahdollisimman laajasti. Valtuustossa on siis oltava myös ruuhkavuosia eläviä valtuutettuja. Näin varmistetaan, että nuorten aikuisten elämään suuresti vaikuttavissa päätöksissä kuuluu sukupolven oma ääni.

Mitä tein ja missä asioissa vaikutin valtuustokaudella 2012-2017?

Mitä mullistaisin Vaasassa?