Ivanka Capova

 

Olen vaasalainen toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja teen työtä tämän kaupungin ja seudun eteen, jotta asukkaiden hyvinvointi ja elämänlaatu paranisi. Tämä tapahtuu pitämällä huolta toisistamme ja heikoimmista sekä elinympäristöstämme.

 

Olen syntynyt Makedoniassa ja muuttanut lapsuuden perheeni kanssa turvapaikanhakijana Suomeen vuonna 1992. Nykyiseen perheeseeni kuuluvat mieheni ja pieni lapsemme. Olen elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen maisteri, pääaineena koulutuksen hallinta ja koulutuspolitiikka. Minulla on yli kymmenen vuoden työkokemus koulutuksen parissa, muun muassa ammatillisesta ja yliopistollisesta koulutuksesta opetus-, suunnittelu- ja kehittämistehtävistä. Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa ja musiikkia. Olen myös mukana vapaaehtoisena Vaasan seudun Auroras -verkoston toiminnassa. Siellä erityisesti työuramentoroinnissa, ohjausryhmän jäsenenä ja mentorina.

 

Mielestäni asukkailla tulee olla laajat mahdollisuudet vaikuttaa Vaasassa päätettäviin asioihin osallistavan demokratian kautta. Päätöksenteon on aina oltava läpinäkyvää ja avointa. Kaupunginvaltuuston pitäisi edustaa Vaasaa pienoiskoossa, jotta kaikkien väestöryhmien edut toteutuisivat mahdollisimman laajasti. Valtuustossa on siis oltava myös ruuhkavuosia eläviä valtuutettuja. Näin varmistetaan, että nuorten aikuisten elämään suuresti vaikuttavissa päätöksissä kuuluu sukupolven oma ääni.

Mitä tein ja missä asioissa vaikutin valtuustokaudella 2012-2017?

Mitä mullistaisin Vaasassa?